Båtar från Silver

Mångsidig båttillverkare från Finland.

Passar både till stugfolk, nöjesåkare och fritidsfiskare

De första Silver-båtarna såg dagsljuset redan i början på 1990-talet, då fem ambitiösa män bestämde sig för att börja tillverka hållbara, praktiska, trygga och designmässigt tilltalande motorbåtar speciellt lämpade för Nordeuropas krävande förhållanden.

Under årens lopp har Silvers modellprogram vuxit till sig och utvecklas med god fart, och idag består modellprogrammet av 3 olika modellserier: X-serien står för båtar i helaluminium, Y-serien för s.k. AluFibreTM-båtar och båtar som är helt i glasfiber.

Silver-båtarna är mångsidiga och passar både till stugfolk, nöjesåkare och fritidsfiskare. Båtarna har designats och tillverkats med slutkunden i fokus och vi strävar efter att vara den som hjälper dig att realisera dina drömmar - oberoende av vad du väljer att använda din båt till.

Alla Silver-båtar tillverkas än idag i Finland.

Om Silvers båtar

Modellserie

Silver-modellprogrammet består av tre olika modellserier. X-range inkluderar båtar helt i aluminium, Y-range s.k. hybrida AluFibreTM-båtmodeller där skroven är av aluminium och interiören av glasfiber, och Z-range är den nyaste modellserien som står för båtar helt i glasfiber.

X-seriens båtar är modellprogrammets slitstarkaste modeller, vars skrov, interiör, däck och sittbänkar är tillverkade utav hållbart marinaluminium. Y står för de hybrida AluFibreTM-modellerna, vars skrov är av hållbart marinaluminium och interiörer av lättskött glasfiber. I glasfiberserien ingår flera båtmodeller, som alla är tillverkade helt utav glasfiber. Glasfiberseriens båtar är främst Day Cruiser-modeller, men av de två minsta, Tiger och Puma, finns även en Bow Rider med dubbla styrpulpeter.