Vi säljer din båt

Lås oss hjälpa dig med din försäljning

Kontakta oss

Båtförmedling

När du vill byta

Vi hjälper dig förmedla din båt, mopedbil eller fyrhjuling genom vår utställningshall, hemsida och Blocket.se.

Om du vill ha hjälp med att förmedla din båt så kan du direkt via hemsidan skicka en förfrågan via formuläret här intill så återkommer vi så snart som möjligt.

Fördelar med att sälja sin båt på Båthuset i Sundsvall

  • Tillgång till existerande kundregister och tillströmning av kunder både i butik och på hemsida
  • Många kunder föredrar att köpa via handlare eftersom det ger större trygghet
  • Möjlighet att erbjuda finansiering, försäkring, service, båtplats, mm.

Många gånger kan det kännas lite otryggt att köpa eller sälja båt privat och därför föredrar fler och fler att göra affär med en handlare. Vi kan dessutom hjälpa till att lägga upp en finansiering så att köparen kan lägga upp båtköpet på avbetalning. Vi har också en strid ström av besökare som är hos oss just för att titta på båtar eller besöker vår hemsida. Detta gör att vi oftast har lättare att sälja din båt än om du provar själv.

  • Kunden tar kontakt med oss på Båthuset eller besöker vår anläggning. Kunden har tillgång till information om båten såsom serienummer, årsmodell, beteckningar, servicebok, CE-märkning mm. Kunden berättar om skicket samt eventuella fel och brister.
  • Vi kommer överens om ett rimligt pris som båten ska bjudas ut för.
  • Kunden bokar en tid för att du ska komma in med båten.
  • Kunden kommer in med båten till oss och går tillsammans med Båthuset igenom båten och upprättar en varudeklaration där alla delar av båten och eventuell extrautrustning besiktigas och betygsätts. Detta för att en köpare ska veta vad han köper. Finner vi brister i båten vill vi i de flesta fall åtgärda dessa och vi ger dig en offert på vad det kommer att kosta. Kostnaden dras från köpeskillingen när båten säljs eller betalas mot faktura om uppdraget avbryts. Varudeklarationen uppdateras efter utförda åtgärder.
  • Vi upprättar ett förmedlingsavtal som reglerar tiden för uppdraget, pris som ska begäras och storleken på vår försäljningsprovision.
  • Vi gör annonser på båten och marknadsför den via våra internetbaserade kanaler och på skyltar på anläggningen. Vi håller också båten i ett visningsbart skick och visar upp den för intresserade spekulanter och, om båten visas sjösatt, provkör vi även med kunder. Kunden måste hålla din båt försäkrad tills den är såld.
  • När båten är såld och vi har erhållit full betalning betalar vi ut överenskommen summa till kunden inom tio arbetsdagar.

Varmt välkommen att kontakta oss på Båthuset!

Båt
Båtmotor
ATV/Fyrhjuling
Mopedbil
Snöskoter
Vattenskoter
Annat